Oefentherapie bij Hoofdpijn

Vier soorten hoofdpijn

Naast de meest voorkomende soort van hoofdpijn, spanningshoofdpijn bestaan er nog drie vormen namelijk: clusterhoofdpijn (alleen met medicatie te behandelen) migraine (deels met medicatie te behandelen) en cervicogene hoofdpijn. Deze hoofdpijnen zijn (deels) te behandelen door ontspanning te brengen in houding en bewegingsgedrag. Door nek-, schouder- en armbewegingen zo te leren uitvoeren dat zij minder tot geen negatieve invloed uit oefenen op de spierspanning in het nekschoudergebied.

Spanningshoofdpijn

Hoewel de wetenschap nog niet duidelijk heeft waardoor spanningshoofdpijn ontstaat, is het een feit dat veel mensen er last van hebben. Sommige mensen hebben al hun hele leven last van deze klachten. In sommige situaties is het gerelateerd aan stress, angst of vermoeidheid. Vaak is de oorzaak een samenkomst van verschillende factoren wat het complex maakt om te diagnosticeren en te behandelen. Dat het te maken heeft met spanning in de hals, het hoofd en de nek en vice versa, dat is zeker weten waar!

Behandeling op een viertal gebieden

Wij richten ons op vier verschillende aspecten: ontspanning, houding, souplesse/kracht en belasting/belastbaarheid.

  • Om uw spieren te ontspannen krijgt u gerichte spierontspanning
  • U leert uw houding verbeteren en nekschouder bewegingen zo uit te voeren dat de nekschouderspieren niet opnieuw te hoog gespannen raken.
  • U krijgt oefeningen mee die uw spieren soepel houden en die spieren die verzwakt zijn versterken.
  • Coachen op belasting en belastbaarheid en hoe om te gaan met spanning.
Maak een afspraak

Heeft u last van hoofdpijn en wilt u hier zelf invloed op kunnen uitoefenen? Maak dan een afspraak om dit probleem aan te pakken.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag bij uw herstel!

Hoofdpijn

Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
OK