Nordic Walking

Gilia Cinjee
Gezondheidscentrum
De Bosrand
Arnhemsebovenweg 285a
3971 MH Driebergen
Tel. 0343 511693
info@oefentherapie-driebergen.nl

 

       

Nordic Walking

Nordic Walking is wandelen met poles (speciale stokken). Het komt uit Finland waar het dé zomertraining voor het langlaufen is. 

Voor wie?
Nordic Walking is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, met en zonder beperking. Voor mensen met rugklachten, klachten aan gewrichten, chronische vermoeidheidsklachten, enzovoort, zijn er speciaal afgestemde groepen. Nordic Walking is ook geschikt voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Gezondheidstechniek
De gezondheidstechniek is voor iedereen met een lichamelijke beperking de manier om in de buitenlucht aan zijn conditie en lichamelijke gesteldheid te werken.
Door het lopen met de speciaal ontwikkelde poles, worden de gewrichten ontlast, treedt er in nek- en schouderregio ontspanning op en wordt de wervelkolom ondersteund.
Bij lichamelijke klachten aan de wervelkolom, gewrichten van heup, knie en enkels is het Nordic Walken een uitkomst. Door de extra steun die de poles tijdens het Nordic Walking geven, is er een grotere stabiliteit waardoor overbelastingsklachten niet of minder snel optreden.
Bij het behandelen van bekkeninstabiliteit, whiplash, fibromyalgie en chronische rugklachten is in de praktijk gebleken dat Nordic Walking een uitkomst biedt.
Maar ook bij hartpatiënten, mensen met overgewicht, diabetes, COPD, (astma, bronchitis e.d.) en reumatische klachten biedt Nordic Walking een unieke mogelijkheid om hun conditie te verbeteren.

Intensievere training
Door het gebruik van de poles traint u de spieren in bovenlichaam en armen. Daarnaast belast u de gewrichten van rug, heupen en benen minder zwaar en traint u rug-, buik- en bilspieren. Omdat u – vergeleken met 'gewoon' wandelen – intensiever traint, terwijl dat niet zo voelt, verbetert u ook uw uithoudingsvermogen.

Begeleiding
Als instructeur heb ik opleiding en bijscholingen via de INWA (International Nordic Walking Association) gevolgd en ben in staat u goed en gedegen de techniek aan te leren. Deelnemers met lichamelijke klachten zijn bij mij aan het juiste adres om Nordic Walking aan te leren aangezien ik naast instructeur ook oefentherapeut Cesar ben en dien ten gevolgen de houding van het lichaam sterk in de gaten houd tijdens het aanleren van de techniek. 

Techniektraining en dan?

Na de techniektrainingen kiest u zelf in welke vorm u doorgaat met Nordic Walking. Mogelijkheden zijn:

  • Lopen met een groepje onder leiding van mij (vrijdag 9.00 uur).
  • Lopen met de KNBLO: deze wandelorganisatie zet binnen haar verenigingen wekelijks tochten uit door heel Nederland die ook openstaan voor Nordic Walking-lopers.
  • zelf lopen: natuurlijk kunt u kiezen om zelfstandig een ommetje of tocht te lopen.

marmeimar webdesign