Specialisaties

Gilia Cinjee
Gezondheidscentrum
De Bosrand
Arnhemsebovenweg 285a
3971 MH Driebergen
Tel. 0343 511693
info@oefentherapie-driebergen.nl

 

       

Hoofdpijn

Een (helaas) veel voor komende klacht die het leven van de bezitter flink kan tarten en de persoon uit het evenwicht kan brengen.
Er worden vier vormen van primaire hoofdpijn onderscheiden: cervicogene hoofdpijn, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine. Bij hoofdpijnklachten is het onderzoek naar de vorm van hoofdpijn nadrukkelijk aan de orde: niet alle vormen van hoofdpijn kunnen worden beïnvloed door oefeningen en houding/beweeggedrag. De behandeling bij cervicogene hoofdpijn, migraine* en tension-type headache (spanningshoofdpijn) zijn verschillend en vereisen verschillende behandelmethode. Zowel houding als gedragsverandering zijn aan de orde. Clusterhoofdpijn is alleen met medicatie te behandelen.

Na een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek is de vorm van hoofdpijn te herkennen. en wordt er samen met u een behandeldoel en plan opgesteld.

Natuurlijk bestaan er veel mengvormen van de vier hoofdpijnsoorten. Om welke hoofdpijnvorm het ook gaat het beïnvloed het leven vaak sterk. Hierdoor ontstaat vaak verhoogde spierspanning in de nek- schouderregio. 

Deze spierspanning is bij alle hoofdpijnvormen negatief en corrigeerbaar via bewuste gedragsverandering middels oefentherapie.
(voor relevante opleidingen zie: kwaliteit

* Bij migraine is er een deel alleen beïnvloeden door medicatie.marmeimar webdesign